Selecteer een pagina
neem contact op

Marcel van de Ven

info@mindthepeople.com
+31 6 41 235 290

PSYCHOLOGISCHE VEILIGHEID

Soft skills in een stoer jasje

Marcel van de Ven voormalig undercover agent, bij het grote publiek bekend van tv-programma’s als Hunted, Ontvoerd en Op de Vlucht, spreekt over het belang van psychologische veiligheid bij de effectiviteit van een team. 

Tijdens zijn presentatie neemt Marcel je mee in de wereld van undercover specialisten. Langs spannende verhalen over drugshandel, terrorisme en ontvoeringen, vertelt hij hoe hij een psychologisch veilige werkomgeving creëerde. En hoe hij zijn team trainde om met hoge stresssituaties om te gaan zodat zij ook onder hoge druk de moreel juiste beslissingen maken.

Marcel van de Ven

Marcel is ruim 10 jaar onderdeel geweest van de Unit Specialistische Operaties (USO) van de landelijke eenheid waar hij wereldwijd geheime, zeer risicovolle undercover operaties uitvoerde. Deze operaties maakten deel uit van onderzoeken in de strijd tegen zwaar georganiseerde criminaliteit en terreur. Daarna was Marcel leidinggevende van diverse specialistische rechercheafdelingen zoals het observatieteam, forensische opsporing en zedenzaken. Tevens was hij onderhandelaar bij gijzelingen, afpersingen en ontvoeringen. Marcel heeft gewerkt aan diverse spraakmakende rechercheonderzoeken op het gebied van liquidaties en ontvoeringen, allen gerelateerd aan de zwaar georganiseerde misdaad.

 

Psychologische veiligheid

Tijdens deze geheime operaties moeten de undercover specialisten werken onder hoge druk en leggen zij hun levens in handen van hun teamleden. Dat kan alleen als je elkaar volledig vertrouwt. Daar is een omgeving voor nodig waarin transparant gecommuniceerd wordt en waar je je veilig voelt om je uit te spreken over kwetsbaarheden.

 

Managers en professionals

Deze presentatie is zowel geschikt voor managers die een werkomgeving willen creëren waar de medewerkers zich veilig voelen zich uit te spreken, als voor professionals die meer vertrouwen en transparantie in hun team willen creëren om zodoende tot betere prestaties te komen met elkaar.