Selecteer een pagina
neem contact op

info@mindthepeople.com
+31 6 41 235 290

Lauren Verster

VREEMDE VOGELS

Over omgaan met diversiteit

Lauren Verster heeft honderden televisie reportages over de meest uiteenlopende
types gemaakt; van bendeleden in El Salvador tot de allerrijkste zakenmensen in New York, van peniskoker-dragende Papoea’s tot vrijpostige prostituees op de
Amsterdamse wallen. Tijdens deze inspiratiesessie vertelt Lauren over hoe zij te maken kreeg met ingewikkelde dilemma’s waar ook veel professionals mee te maken hebben.
Hoe maak je een wezenlijke connectie met zulke uiteenlopende typen? Hoe zorg je dat ze zich begrepen en gezien voelen zodat ze hun eerlijke verhaal aan je willen vertellen? Hoe kun je jouw doelen behalen zonder dat zíj erbij inschieten?

Miscommunicatie

In de meeste moderne organisaties werken veel verschillende typen mensen samen. Collega’s verschillen niet alleen (enorm!) in karakter, werkervaring en arbeidsgeschiedenis, maar hebben vaak ook hele andere gewoonten, horen bij een andere generatie of hebben een verschillende afkomst.

Dat is natuurlijk dynamisch en interessant, maar maakt ook dat gezamenlijk beslissingen nemen niet altijd even soepel gaat.
Miscommunicatie en niet begrepen worden maakt vaak moedeloos en slurpt energie, en niet onbelangrijk; het levert ook nog minder goede resultaten op.

Wat kun je verwachten?

Tijdens deze uur durende inspirerende presentatie, legt Lauren aan de hand van
humoristische, verrassende en ontroerende tv-fragmenten uit hoe zij destijds is omgegaan met deze dilemma’s. Zij gebruikt daarbij het theoretisch kader van ‘non-violent communication’ om de luisteraar extra houvast te geven en het makkelijker te maken om er zelf mee te oefenen.
Deze herkenbare momenten inspireren professionals die zelf met diversiteit of multidisciplinaire teams te maken hebben. De focus van de lezing kan aangepast worden aan de behoefte van de organisatie.

Tevens is het mogelijk om deze aan te vullen met een discussie rondom dilemma’s of door Lauren het dagvoorzitterschap te laten verzorgen bij bijeenkomsten rondom dit thema.