Selecteer een pagina
neem contact op

Diversiteit

info@mindthepeople.com
+31 6 41 235 290

SUCCESVOL DOOR DIVERSITEIT

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat organisaties met een diverse medewerkerspopulatie succesvoller zijn. International Labour Organization, harvard business review

Meer succes en het het feit dat we een inclusieve maatschappij ambiëren, is genoeg aanleiding om een diverse werknemerspopulatie te stimuleren.  Maar dat is niet altijd makkelijk. De structuren, processen en houding & gedrag zijn vaak nog op een homogene groep gericht. Wil je als organisatie hier verandering in aanbrengen, dan moet er aan verschillende zaken gesleuteld worden. 

Focusgebieden

Het is belangrijk om als organisatie naar drie onderdelen te kijken:

  • Het aantrekken van medewerkers: Hoe bereiken we de verschillende doelgroepen?
  • Het behoud van medewerkers: Hoe zorgen we ervoor dat de verschillende doelgroepen zich prettig voelen, zodat ze graag blijven?
  • En de doorstroom van medewerkers: Hoe zorgen we ervoor dat de verschillende doelgroepen naar leiderschapsposities kunnen doorgroeien?

Onderzoeksgebieden

Dat betekent dat er aan verschillende knoppen gedraaid moet worden. We benoemen er hier een aantal, maar er zijn er veel meer:

  • Vanuit welk perspectief worden de functieprofielen opgesteld en daarmee ook de vacatures?
  • Welk type leiderschap hoort bij een diverse organisatie?
  • Welke cultuur elementen werken op dit moment averechts op het diversiteitsbeleid?
  • Beoordelen we de éne groep medewerkers anders dan de andere?
  • Zijn er structuren en processen in onze organisatie die voordeliger uitpakken voor de éne groep medewerkers dan de andere?
  • Is er ondersteuning voor medewerkers die ‘anders’ zijn en obstakels ervaren?

Wij kunnen je helpen

 

 

 

ONS AANBOD

Diversiteit en inclusie blijft een lastig onderwerp om aan te pakken. Er zijn verschillende emoties rondom dit onderwerp: als minderheid wil je jezelf niet als slachtoffer positioneren en als meerderheidsgroep heb je altijd je werk met de beste bedoeling gedaan en nooit de intentie gehad om mensen uit te sluiten.  Het is daarom belangrijk om de dialoog vakkundig en zorgvuldig aan te gaan. 

TV journalist Lauren Verster vertelt over haar bizarre ontmoetingen met de meest uiteenlopende types en hoe je effectief met deze diversiteit kan omgaan >>

INSPIRATIE SESSIE

Wij verzorgen inspiratiesessies om de geest open te stellen om te veranderen.
Lauren Verster vertelt aan de hand van grappige filmpjes hoe zij elke keer weer een boeiende reportage wist te maken met zéér uiteenlopende types.
Ilja van den Berg geeft inzicht in de consequenties van masculien geörienteerde organisaties en hoe we een betere balans kunnen aanbrengen. 

 

Ondernemer en consultant Ilja van den Berg spreekt vanuit wetenschappelijke feiten over masculien georiënteerde organisaties en hoe we daarin een betere balans kunnen aanbrengen >>

Linkedin profiel avn Janine van Oosten >>

BEGELEIDING EN COACHING

Omdat iedereen wel graag wil maar niet altijd weet ´hoe´  ondersteunen en trainen Janine van Oosten en Charlotte van der Laag diversiteitsgroepen binnen organisaties zodat zij daadwerkelijk het verschil kunnen maken

Meer over verandermanagement >>

Linkedin profiel van Charlotte van der Laag >>

Meer over bewustwordingscampagnes >>

BEWUSTWORDINGS
CAMPAGANE

Middels een bewustwordingscampagne waarin wij creatieve middelen inzetten zoals video, posters, infographics zorgen Thomas Bouwman en Janine van Oosten ervoor dat medewerkers begrijpen ‘waarom’ dit een belangrijk thema is.

Meer over bewustwordingscampagnes >>

Meer over bewustwordingscampagnes >>

PUBLICATIE

Samen met onze relaties en consultants hebben we een artikel geschreven over masculien geörienteerde organisaties. We leggen uit waarom het zo moeilijk is om meer vrouwen aan de top te krijgen. 

Lees hier het volledige artikel >>