Selecteer een pagina
neem contact op

Bewustwordingscampagnes

info@mindthepeople.com
+31 6 41 235 290

BEWUSTWORDINGSCAMPAGNES

Omdat veranderen pas interessant wordt als je weet ‘waarom’, creëren wij op creatieve wijze bewustwording rondom de verandering.

Gedrag veranderen

Een bewustwordingscampagne is succesvol als dit leidt tot nieuw gewenst gedrag wat zich uiteindelijk inbedt in de cultuur. Dat betekent dat er nieuwe normen en waarden zijn gecreëerd waardoor werknemers het normaal vinden dat er op de nieuwe manier gewerkt wordt en elkaar corrigeren als dit niet het geval is. Dat betekent dat mensen niet alleen bewust moeten worden gemaakt, maar dat mensen ook aangezet moeten worden tot een nieuwe houding of nieuw gedrag (trigger), dat de nieuwe houding of gedrag moeten worden aangeleerd (vermogen) en dat kan alleen als mensen ook gemotiveerd zijn (motivatie) om dit te doen.

Campagne opzetten

Het is een uitdaging om de aandacht te vangen van de medewerker die het tegenwoordig toch al steeds drukker heeft en vooral als het onderwerp niet over het primaire proces gaat. Zij/hij zal zich minder interesseren voor zaken waar zij/ hij niet direct op wordt afgerekend.

Om de doelgroep zo effectief mogelijk te bereiken, ontwikkelen wij de campagne opzet bij voorkeur samen met de medewerkers zelf. Niet alleen leren de betrokkenen dan hoe je zelf een effectieve campagne kan opzetten maar daardoor sluit de inhoud ook goed aan op de belevingswereld van de doelgroep.

Aanpak

Samen met de interne werkgroep, onze campagne ontwikkelaars en onze creatievelingen creëren wij een prikkelende en inspirerende campagne. Wij zetten verschillende middelen in zoals posters, video, audio, infographics, kunst, bedrukte koffie kopjes, online banners etc. Daarnaast maken we gebruik van verschillende kanalen: email, (social) intranet, fysieke ruimte, vergaderingen of via leidinggevenden en ambassadeurs.

 

 

DESIGN VOORBEELDEN

Onze campagne ontwikkelaars

Thomas Bouwman

Thomas Bouwman

Campagne ontwikkelaar, producent

Janine van Oosten

Janine van Oosten

Strategisch communicatie adviseur, campagne ontwikkelaar

Ilja van den Berg

Ilja van den Berg

Sociale innovatie consultant, campagne ontwikkelaar

Onze creatievelingen

Mattijs Mollee

Mattijs Mollee

Video productie, regisseur

Mels Broekman

Mels Broekman

Ontwerper en partner bij Eiland

Sim Kaart

Sim Kaart

Ontwerper en partner bij Eiland

Afke Besseling

Afke Besseling

Programmamaker, kunstenaar